ENGLISH| صفحه خبر | خبرنامه | مقاله | اطلاعیه | درباره کانون | پیوندها
 

گزارش ٢۴مین گرد‏همایی در باره کشتار زندانیان سیاسی در دهه‏ی شصت

گزارش ٢۴مین گرد‏همایی در باره کشتار زندانیان سیاسی در دهه‏ی شصت

فیلم گردهمایی

بیست‏وچهارمین گردهمایی در باره‏ی کشتار زندانیان سیاسی در دهه‏ی شصت، روز شنبه ١۶ سپتامبر ٢٠١٧ برابر با ٢۵ شهریور ١٣٩۶ با ادای احترام و یک دقیقه کف زدن بیاد و در گرامی‏داشت هزاران زن و مرد مبارزی که در دهه‏ی شصت، قبل و بعد از آن در زندان‏های رژیم جمهوری اسلامی به قتل رسیدند، آغاز شد. سپس و بلافاصله پس از آن، فریبرز فخاری هنرمند سرشناس چپ، قطعات زیبایی با سوپرانو اجرا کرد. شهین پویا،  برنامه را با شعر زیبای خاوران: 

من فریاد سرخ رهایی‏ام
بخوان مادر نامم را برآسمان خاوران
من پرچم خونین آزادی‏ام
بخوان همسرم نامم را برآسمان خاوران
من سپیده سرخ رهایی‏ام
من زندانی‏ام، در زیر خاک جاوید خاوران
بخوان ای خلق قهرمان، نامم را برآسمان خاوران
و کلامی با عنوان « دوباره گردهم می‏آئیم؛ برای مقابله با فراموشی»، که در باره‏ی وقایع دهه‏ی ‏شصت و جزء به جزء برنامه‏ی ٢۴مین گردهمایی در باره‏ی کشتار زندانیان سیاسی بود، آغاز کرد. شهین پویا در بخشی از سخنان خود به جنبش دادخواهی خانواده‏ها در ایران اشاره کرد و از مادر مریم لطف‏الله نژادیان که بتازگی در استکهلم چشم به جهان بست، یاد کرد.
پیش از آنکه بهرام رحمانی، نخستین سخنران برنامه، به موضوع سخنرانی‏اش تحت عنوان «بررسی تحقیقی وضعیت خانواده‏های زندانیان سیاسی جان باخته بعد از اعدام فرزندانشان» به‏پردازد، رضا پورکریمی دریاکناری، به معرفی و زندگی‏نامه‏ی وی پرداخت.
به فاصله‏ی دو سخنرانی اول و دوم، نسترن منصوری، به نمایندگی از بنیاد ایران تریبونال، کتاب کمیسیون حقیقت‏یاب را که بتازگی توسط بابک عماد به فارسی برگردانده شده است، معرفی کرد.
پیش از آنکه سخنران دوم برنامه، ناصر مهاجر، به سخنرانی‏اش تحت عنوان «بازنگری سیاست خشونت بقاصله‏ی سال‏های ١٣۵٧ تا ١٣۶٧» به‏پردازد، فتان جوکار، به معرفی و زندگی‏نامه‏ی وی پرداخت.
گیسو شاکری مهمان بعدی برنامه بود که دو ترانه «عیار نترسد» و«نغمه شورش» را اجرا کرد.
در بخش دوم برنامه، نمایشنامه‏ی «کابوس خون» به نویسندگی و کارگردانی خسرو شهریاری و بازیگری گیسو شاکری، اردکان دارآفرین،  پویان رنجی، رزُا ارشاد یاراندپور، غزال رنجی و محمد دارآفرین  به اجرا در آمد.
پیش از آنکه ژاله‏ احمدی، سخنران بعدی برنامه‏ی ٢۴مین گردهمایی، به موضوع سخنرانی‏اش تحت عنوان «مقایسه‏ی زندان‏های شاه و جمهوری اسلامی» به‏پردازد، شهین پویا به معرفی و زندگی‏نامه‏ی وی پرداخت.
آخرین سخنران برنامه‏ی ٢۴مین گردهمایی، مجید نفیسی بود. پیش از آنکه وی سخنرانی خود را تحت عنوان«نامه‏های زندان» آغاز کند، پیوند باشکندی به معرفی و زندگی‏نامه‏ی وی پرداخت.
موضوعات سخنرانی ٢۴مین گردهمایی استکهلم که با ٢٩مین سالگرد کشتار زندانیان سیاسی در دهه‏ی شصت مصادف بود، بخشی از مجموعه‏ی مباحثاتی بود که کانون زندانیان سیاسی ایران (در تبعید) در ادامه‏ی بررسی جوانب و وسعت تاثیر کشتار زندانیان سیاسی بر عرصه‏های مختلف اجتماعی و زندگی مردم، در این سال‏ها پیگیری کرده است.
برنامه‏ی ٢۴مین گردهمایی هم‏چون برنامه‏ی سال پیش از آن، از طریق یوتیوب  در دنیای مجازی و از طریق کانال تلویزیونی «کانال جدید» در ایران به صورت زنده پخش شد. به‏جُز جمعیت حاضر در سالن، برنامه را نزدیک به نیم ملیون نفر همزمان در ایران تماشا کردند. برنامه، به ویژه سخنرانی‏ها با اشتیاق و جدیت جمعیت در سالن و خارج از سالن، به‏ویژه در ایران مورد استقبال قرار گرفت.

فیلم برنامه به زودی در سایت کانون زندانیان سیاسی ایران (در تبعید) و هم‏چنین در رسانه‏های اجتماعی مانند فیسبوک و تویتر در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و از طریق کانال جدید روبه ایران بازپخش خواهد شد.

آدرس کانال جدید: ماهواره ماه ست، فرکانس ١٢۵٩۴، پلاریزاسیون عمودی V
                        سمبل ریت ٢٧۵٠٠، اف آی سی: ٢/٣

برنامه به همت و با تلاش گروه مدیای ایران تریبونال، متشکل از مهدی معمارپوری، نیما سروستانی، رحیم کریمی، علیرضا و امیر نیلو فیلمبرداری و توسط کانال جدید، زنده روبه ایران پخش شد.

کانون زندانیان سیاسی ایران(در تبعید)
٢٠ سپتامبر ٢٠١٧ برابر با ٢٩ شهریور ١٣٩۶

 

 
   
ENGLISH| اسناد زندان| آمار احکام مرگ در ایران | گالری عکس و طرح | تماس با سایت| تماس با کانون