تلاش رژیم ارتجاع اسلامی برای تفکیک جنسیتی در بیمارستانها

 

واحد حکومتی خبر وابسته به صدا و سیمای رژیم: وزیر بهداشت گفته است «از آن‌جا که مردان و زنان خواهان تفکیک جنسیتی بیمارستان‌ها هستند چند بیمارستان اختصاصی زنان احداث خواهد شد».

به گزارش واحد خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام این خبر افزوده که « ۲۵۰ بیمارستان در کشور در حال ساخت است و ۲۱۰ بیمارستان نیز از طرف وزارت مسکن و شهرسازی ساخته می‌شود».

پیشتر در آبان‌ماه امسال، رئیس دانشگاه علوم پزشكی مشهد از ساخت بیمارستان ویژه زنان در آینده نزدیک خبر داده بود.

 

مسعود ملکی که در همایش «انطباق امور پزشكی با موازین شرع مقدس اسلام» در مشهد سخن می‌گفت با اشاره به «انطباق امور پزشكی با موازین شرعی» گفت که  در این زمینه اقدامات خوبی در سراسر كشور صورت گرفته است.

او طرح انطباق را «نگاه مومنانه و توحیدی به آنچه در محیط‌های پزشكی ما می‌گذرد و ضرورتی كه اولین بُعد آن اجرای اوامر خداوند است» تعریف کرد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفته بود که در طراحی ساخت بیمارستان‌های جدید، تلاش می‌شود تا فضاهای درمانی جدا برای زنان و مردان در نظر گرفته ‌شود. 

افزایش و تشدید تفکیک جنسیتی بخشی از سیاست‌های فرهنگی دولت آقای احمدی‌نژاد است که عرصه‌های مختلف مانند دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها یا سایر مراکز دولتی را در برمی‌گیرد.

از سال‌ها پیش طرح تفکیک جنسیتی در برخی زمینه‌ها مانند تفکیک زن و مرد در کاربرد وسایل نقلیه نظیر اتوبوس یا واگن‌های مترو یا صف‌های مجزای زن و مرد در ارائه کالاها و خدمات اجرا شد اما به عنوان یک اصل کلی به خصوص در اداره‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز بهداشتی به مرحله عمل درنیامد.

به گزارش روزنامه «تهران امروز» در بهار ۱۳۸۹ خانم وحید دستجردی، اساس این طرح در بیمارستان‌ها را «ارائه خدمات خوب و مناسب» به منظور «جلب رضایت مردم» و نیز «کیفیت بهتر این خدمات» دانسته بود.

 

او  در آغاز ماموریت خود در وزارت بهداشت دولت دهم به خبرگزاری ایلنا گفته بود که «اگر زنی به پزشک مراجعه کند، حتماً باید در اتاق بسته بماند» و افزوده بود «مهم است که پزشک مرد به همراه یک پرستار، بیمار زن را معاینه کند.»

خانم دستجردی خواست که این طرح را «تفکیک جنسیتی» نام نگذارند، و ادامه داده بود که «باید کاری کرد که زنان در محیط‌های درمانی احساس آرامش کرده و حالت خصوصی بودن برایشان محفوظ بماند.»

 

عدم امکان عملی ایجاد بیمارستان‌های ویژه زنان

 

طرح ایجاد بیمارستان‌های ویژه زنان که اینک وزیر بهداشت به عنوان یک مقام دولتی برای چندمین بار خبر از تشکیل بیشتر آن می‌دهد از ابتدای انقلاب تاکنون چندین بار مورد بررسی قرار گرفته اما با چالشی جدی روبه‌رو بوده است.

 

یکی از مشکلات اصلی در این زمینه -بنا بر آمار- کمبود پزشک متخصص زن و کمبود نیروی انسانی در رشته‌های مختلف پزشکی و پیراپزشکی است. در تازه‌ترین آماری که خود وزارت بهداشت منتشر کرده است  ۴۹ درصد پزشكان عمومی، ۴۰ درصد پزشكان متخصص و ۳۰ درصد پزشكان فوق تخصص در ایران زن هستند.

 

در مردادماه ۸۸، ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان مختصص داخلی ایران گفته بود که کمبود پزشک زن در شهرستان‌ها باعث عدم امکان اجرای چنین طرحی شده است.

هم‌چنین حسینعلی شهریاری، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفته است که باید متخصص مرد و زن کافی در تمام رشته‌های پزشکی وجود داشته باشد و فضای بیمارستان‌ها به گونه‌ای باشد که سلامت زنان بیمار به خاطر نبود پزشک زن به خطر نیفتد.

طرح ایجاد بیمارستان تفکیک شده از نظر جنسی، طرح چندان نویی نیست، اما عدم اجرایی شدن آن در دولت‌های گوناگون ظاهرا دلایلی داشته که یا دولت دهم آنها را نادیده گرفته است یا توانسته چنین مشکلاتی را از سر راه بردارد.