تبدیل ساختمان روزنامه حکومتی ایرنا به بازداشتگاه

 

سایت اصلاح طلب روز آنلاين، نازنین کامدار :  به دنبال تجمعات اعتراضی ۲۵ بهمن و اول اسفند و دستگیری های گسترده، از یک سو بر تعداد لباس شخصی ها افزوده شده و از سوی دیگربرخی اماکن دولتی تبدیل به بازداشتگاه موقت شده است؛ دفتر مرکزی  خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از جمله این اماکن است. لباس شخصی های تحت پوشش این خبرگزاری در راهپیمایی اول اسفند با کلاهخود و باتوم به شهروندانی که روز شنبه از میدان ولیعصر به سمت تقاطع فاطمی در حرکت بودند حمله و آنان را بازداشت و به درون ساختمان این خبرگزاری منتقل کردند.

 

یک شاهد عینی که در ساعت 5 بعد از ظهر روز اول اسفند در برابر ساختمان موکزی دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ واقع در خیابان ولی عصرـ حضور داشته، در این باره به روز می گوید: "نزدیک به 100 لباس شخصی که مجهز به باتوم و کلاهخود بودند از داخل ساختمان ایرنا به خیابان ولیعصر آمدند.  آنها که با یک کاور نارنجی رنگ، شبیه به لباس کارگران شهرداری، از دیگر نیروهای سرکوب مجزا شده بودند با بند آوردن تقاطع خیابان ولیعصر و فاطمی، ابتدا اقدام به ضرب و شتم عابرانی که بر اثر حمله نیروهای لباس شخصی مجبور به فرار به سمت شمال خیابان شده بودند کردند و سپس با حمله به خودروهایی که بوق می زدند، اقدام به شکستن شیشه  اتومبیل ها کردند".

 

وی می افزاید: "پس از آنکه نیروهای انتظامی مستقر در این تقاطع مجبور به هدایت مسیر ترافیک به سمت میدان فاطمی شدند، لباس شخصی های ایرنا با حمله به عابران، تعدادی از شهروندان را بازداشت کردند و به درون ساختمان مرکزی خبرگزاری ایرنا بردند".

به گفته این شاهد عینی دفتر خبرگزاری ایرنا به مدت چند ساعت به عنوان بازداشتگاه موقت معترضان مورد استفاده قرار گرفته است.

یکی از کارمندان این خبرگزاری هم درباره نقش خبرنگاران این رسانه حامی دولت به روز می گوید: "ساختمان ایرنا از زمان مدیرعاملی آقای جوانفکر به دو بخش کاملا مجزا تقسیم شده.کارمندان قدیمی و یا خبرنگاران حوزه های غیر سیاسی و اقتصادی از جمله واحد شهرستان ها بازخرید و باقیمانده این نیروها نیز به سالنی مجزا منتقل و از خبرنگاران حوزه های سیاسی و اقتصادی به کلی جدا شده اند. در همین حال زیر زمین و پارکینگ طبقه همکف این ساختمان نیز توسط نیروهای حراست خبرگزاری اشغال شده و در واقع به یک بازداشتگاه خصوصی و محل نگهداری ابزار سرکوب از جمله باتوم و کلاهخود و کاورهای شبه خبرنگاران تبدیل شده است".

 

وی می افزاید: "در روزهای 25 بهمن و اول اسفند ماموران حراست از ساعت 12 ظهر به کارمندان حوزه شهرستان ها و خبرنگاران مستقر در طبقه دوم، دستور ترک محل را دادند، اما شبه خبرنگاران واحد سیاسی و حوزه دولت که به عنوان نیروهای امنیتی به خیابان ها می آیند، همچنان در محل باقی ماندند".

 

او می افزاید: "هیچ یک از این افراد سابقه مشخصی در زمینه روزنامه نگاری و یا خبرنگاری ندارند، اما به دلیل وابستگی به مدیریت جدید خبرگزاری، به عنوان خبرنگار در ساختمان ایرنا مستقر شده اند. این افراد همان لباس شخصی هایی هستند که در روزهای اعلام شده از سوی معترضان، برای ضرب و شتم شهروندان به خیابان مقابل ساختمان فرستاده می شوند. آنها البته در دو روز 25 بهمن و اول اسفند، علاوه بر ضرب و شتم و نیز وارد کردن خسارت هایی به خودروهای شهروندان، برخی از معترضان را هم بازداشت و به زیر زمین ساختمان خبرگزاری ایرنا منتقل کردند".

 

وی از سرنوشت بازداشتی های ساختمان ایرنا ابراز بی اطلاعی می کند و می گوید: "هیچ یک از کارمندان قدیمی ایرنا جرات هم صحبت شدن با این شبه خبرنگاران را ندارند؛ به همین دلیل از سرنوشت بازداشت شدگان نیز نمی توان اطلاع دقیقی ارائه کرد اما گفته می شود بازداشت شدگان، به بازداشتگاه های سپاه و نیروی انتظامی برده شده باشند".

 

خبرگزاری فارس، وابسته به نیروهای امنیتی در گزارشی که از نحوه بازداشت فائره هاشمی منتشر کرده، در مورد  نقش این نیروهانوشته است: "خبرنگاران فارس و ایرنا مستقر در ميادين ولي‌عصر، هفت‌ِتير، انقلاب و امام حسين و همچنين سطح خيابان انقلاب تهران گزارش مي‌دهند كه عليرغم فراخوان‌ سايت هاي ضدانقلاب و فتنه‌گر اوضاع در حالت کاملاعادي قرار داشته، مغازه‌ها باز بوده و زندگي عادي ادامه دارد... به گزارش خبرنگاران ایرنا نيروهاي انتظامي و امنيتي در اقتدار و آمادگي كامل به سر مي‌برند و براي مقابله با نفاق و پاك‏سازي فضاي جامعه در صورت بروز هرگونه اغتشاش و آشوب آمادگي كامل دارند. نيروهاي انتظامي به صورت پنهان و آشكار بر اوضاع مسلط هستند و تا لحظه درج اين خبر هيچ حادثه‌اي گزارش نشده است."

استفاده از ساختمان یک خبرگزاری به عنوان بازداشتگاه موقت تاکنون در ایران بی سابقه بوده است.