کنترل چند شهر در لیبی به دست مردم افتاد


به گزارش العربیه. نت، چند شهر لیبیبه دست مردم افتاده است. اعتراضات کنندگان لیبائی  خواستار سرنگونی حکومت معمرقذافی رهبر این کشورهستند. همچنین منابع امنیتی ونزولا روز دوشنبه 21-2-2011 هرگونه توافق برای میزبانی از سرهنگ قذافی رهبر لیبی در این کشور را رد کردند.

 

العربیه. نت در ادامه این گزارش می نویسد: در پی حوادث اخیر و درگیرهای گسترده در شهر طرابلس پایتخت لیبی بین مخالفان وهواداران قذافی منابع مطبوعاتی لیبی گزارش هایی از احتمال فرار معمرقذافی به ونزوئلا یا برزیل منتشر کرده اند اما این خبرها از منابع رسمی تایید نشده است.

در همین حال تلویزیون دولتی لیبی فیلمی را پخش کرده است که نشان می دهد تظاهرکنندگان ، یک مرکز امنیتی را اشغال کرده اند و اسلحه و کامیون های نظامی موجود در آن را به خارج از مرکز منتقل کردند.

 

استعفای دیپلمات ها خبر گزاری مصری الشرق الاوسط نیز یکشنبه 20-2-2011 اعلام کرد :" عبدالمنعم الهونی نماینده دائمی لیبی در اتحادیه عرب در اعتراض به سرکوب تظاهرکنندکان از سمت خود استعفا کرده است."

این خبرگزاری تاکید کرد الهونی در اعتراض به کشتار مردم بی دفاع استعفای خود را به وزارت خارجه لیبی ارسال کرده است.

نماینده دائم لیبی در اتحادیه عرب گفته است :" من نمی توانم در برابر کشتار بی رحمانه مردم کشورم ساکت بنشینم اکنون به فرزندان کشورخود می پیوندم."

 

از سوی دیگر سفیر لیبی در هند نیز اعلام کرده است در اعتراض به سرکوب معترضان از سمت خود استعفا داده است.

طی روزهای گذشته گزارش های متعددی از کشته شدن دهها نفر در لیبی منتشر شده است.

یک پزشک محلی به خبرگزاری رویترز گفته است : " طی هفت ساعت گذشته حداقل 50 نفر در بنغازی کشته شدند."

ازطرفی دیگر یک دسته از ارتش لیبی در بنغازی به تظاهرکنندگان پیوسته است.

همچنین گروه" الصاعقه " از تشکل های مخالف که سازماندهی تظاهرات معترضان را برعهده دارد اعلام کرده است : " به کمک قبیله بزرگ رفله از قبایل بزرگ شهر بن غازی توانسته است شهر بنغاری را به کنترل خود درآورد."

پیشتر منابع خبری گزارش کرده بودند اغلب شهرهای شرق لیبی از کنترل حکومت قذافی خارج شده اند.

در شهرطرابلس پایتخت لیبی نیز تظاهرات گسترده ای در خیابان های این شهر برگزار شده است.

یک شاهد عینی به العربیه نت گفت : " تظاهرات گسترده ای در خیابان بوسید در مرکز طرابلس و در منطقه فشلوم ، الهضبه ، قرقاش و بوسلیم صورت گرفته است و تظاهرکنندگان خواهان سرنگونی حکومت قذافی شدند."

همچنین در شهر الزاویه حدود 50 هزار نفرعلیه حکومت قذافی تظاهرات کردند و مقر وی در این منطقه و عکس های او را به آتش کشیدند.

 

گزارش های رسیده از لیبی حاکی است که بین نیروهای ارتش این کشور نسبت به برخورد با مردم و یا پیوستن به آنها دو دستگی به وجود آمده است.

سایت اطلاع رسانی "جبهه آزادی بخش لیبی "اعلام کرده است تعداد زیادی از افسران ارتش لیبی به معترضان پیوسته اند.

تظاهرات در شهرهای مختلف لیبی به هدف سرنگونی حکومت معمر قذافی همچنان ادادمه دارد.

پیوستن افسران ارتش به مردم یک منبع خبری از لیبی اعلام کرد ژنرال عبدالفتاح یونس و سلیمان محمود وهشت تن از فرماندهان بلندپایه ارتش ، طرابلس را به مقصد بنغازی ترک کرده اند.

این افسران ارتش اعلام کرده اند که می خواهند به مردم بپیوندند و از قتل عام تظاهرکنندگان توسط مزدوران دولت جلوگیری کنند.

بر اساس گزارش ها افسران ارتش از معمرقذافی خواسته بودند برای جلوگیری از خونریزی در کشور حکومت را به ارتش واگذار کند.

در پی این حوادث بسیاری از تونسی ها و اروپایی ها مقیم لیبی این کشور را ترک کردند وهمچنین گزارش هایی در مورد سفر ارمله مسعود قذافی خواهر رهبر لیبی به مونیخ در منتشر شده است.