استان کردستان سینما ندارد

 

آژانس خبری موکریان :  بعضی از مدیران سازمانها و ادارات متولی حوزه فرهنگ در استان کردستان با هنرمندان غریبه هستند و درب اتاق آنها به روی این قشر همواره بسته است که این روند به هیچ عنوان متناسب با جایگاه فرهنگی بودن کردستان نیست.به گزارش منابع آگاه ، استاندار کردستان دردیداری با اعضای انجمن سینمای جوانان سنندج و همچنین عده از فیلمسازان و عکاسان برجسته استان پای صحبت ها و دغدغه ای این قشرنشست که البته در این جلسه که در فضایی انتقادی برگزار شد، شرکت کنندگان به راحتی به بیان دغدغه ها و انتقادات خود از وضعیت فعلی استان در حوزه فرهنگ به ویژه سینما پرداختند.


کردستان قطب تولید فیلم کوتاه در کشور است


در ابتدا سیروس ثنایی سرپرست دفتر انجمن سینمای جوانان سنندج ضمن ارائه گزارشی از وعده های عملی نشده مسئولان سابق سخن گفت و افزود: در جریان نشستی که سال 87 با استاندار سابق کردستان داشتیم قرار بود 300 میلیون ریال به انجمن کمک شود که متاسفانه تنها یک شش این اعتبار در اختیار ما قرار گرفت و علیرغم تمامی پیگیری های صورت گرفته نتیجه ای نگرفتیم..
دستگاه های فرهنگی کردستان هنرمندان را از خود دور می کنند


مسعود مرادسلیمی از عکاسان برجسته کشور که دارا مدرک کارشناسی ارشد در این حوزه است، گفت: متاسفانه دستگاه ها و سازمان های متولی حوزه فرهنگ در استان کردستان با جامعه فرهنگی فاصله گرفته اند و به جای ارتباط نزدیک با هنرمندان آنها را از محیط خود دور می کنند.
وی خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دو نهاد مسئول در حوزه فرهنگ ارتباط مناسبی با جامعه هنری استان ندارند هر چند که با توجه به تغییرات مدیریتی در فرهنگ و ارشاد اسلامی اقداماتی در این بخش آغاز شده است ولی این میزان کافی نیست و باید آن را تقویت کرد


. ماشاالله محمدی، انیمیشن ساز که در جشنواره های معتبر داخلی و خارجی موفق به کسب جایزه شده است نیز، اظهار داشت: هنرمندان این عرصه نیازمند حمایت بیشتر مسئولان هستند و با توجه به هزینه های بسیار زیاد فعالیت در این عرصه، افراد به صورت شخصی توان کار در عرصه های فرهنگی به ویژه سینما را ندارند.


90 درصد اعضای انجمن سینمای جوانان سنندج بیمه نیستند


سالم صلواتی از دیگر فیلمسازان حاضر در این نشست نیز عنوان کرد: در حال حاضر 90 درصد از فعالین حوزه فیلم کوتاه و اعضای انجمن سینمای جوانان دفتر سنندج فاقد بیمه و شغل مناسبی هستند که این عدم امنیت شغلی بر روی فعالیت های کاری آنها نیز تاثیر منفی برجای خواهد گذاشت
وعده های مختلف مسئولان برای حمایت از فیلم کوتاه عملی نشده است
.


کیوان مجیدی هم در قالب متنی ادبی به بیان دغدغه های جامعه فیلمسازان استان کردستان پرداخت و یادآور شد: سالهاست که در جلسات مختلف و با حضور و مشارکت مدیران دستگاه ها و سازمان های دولتی برگزار می شود که متاسفانه در بیشتر این جلسات وعده های داده می شود و خبری از عملی کردن آنها در میان نیست.


هنرمندان امنیت شغلی ندارند


رضا احمدیاری که دارنده کارشناسی ارشد انیمیشن است نیز با اشاره به نبود امنیت شغلی در بین هنرمندان استان کردستان، بیان داشت: متاسفانه در حال حاضر امنیت شغلی برای هنرمندان به ویژه فعالان عرصه فیلم کوتاه و سینما در کردستان وجود ندارد و مدیران دولتی می توانند با برنامه ریزی بهتر این نارسایی را به بهترین شکل ممکن جبران کنند.


توفیق امانی نیز که تاکنون در جشنواره های مختلف موفق به کسب جایزه شده است، در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: وعده های که توسط مسئولان داده می شود فقط در حد حرف باقی می ماند و متاسفانه در سالهای گذشته نیز چندین نشست برگزار شده و هیچکدام به نتیجه ای مشخص نرسیده است ولی انتظار داریم که این بار این جلسه منجر به نتیجه ای مناسب برای فیلم کوتاه در کردستان شود.


استان کردستان سینما ندارد


هیوا صوفیه از فیلمسازان و مستند سازان استان کردستان هم تنها به گفتن یک جمله بسنده کرد و بیان داشت: استان کردستان سینما ندارد.