برای مقابله با ماهواره، ۸٠٠ نفر دستگیر و ۲۸ هزار قطعه تجهیزات ماهواره مصادره شد


صدای آمریکا: سردار حسن كرمی فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان می گوید، ماموران پلیس امنیت عمومی طی یک عملیات طراحی شده برای جمع آوری تجهیزات ماهواره ای به انبارها، فروشگاه ها و خانه های مردم حمله ور شده و با نابودی پنج باند ساخت و پخش زیرزمینی این کالاها، دستگیری حدود هشتصد نفر، ۲۸ هزار و ۲۲۱ قطعه تجهیزات دریافت از ماهواره را نیز مصادره کرده اند.

 

به گفته فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان اموال مصادره شده از فروشندگان و تولیدکنندگان آنتن های ماهواره ای شامل «دریافت کننده»، «آنتن بشقابی» و «ریز گیرنده» می شود.
فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان در توجیه اقدام خود که شامل ورود به اماکن خصوصی مردم از جمله خانه های شخصی، کارگاه های تولیدی و انبارهای توزیع مردم می شود، گفت: تحقیقات نشان داده افرادی كه به تماشای شبكه‌های ماهواره می‌نشینند، نوع گفتار، رفتار و حتی میهمانی های خود را براساس تبلیغات و فیلم‌های این شبكه‌ها تنظیم می‌كنند.


شمار بالای دستگیرشدگان در تازه ترین عملیات پلیس امنیت نیروی انتظامی موید گسترش بازار آنتن های ماهواره ای و اشتیاق عمومی برای تماشای شبکه های تلویزیونی ای ست که به گفته مقامات جمهوری اسلامی «بخشی از تهاجم فرهنگی» بشمار می آیند.

به گفته کارشناسان، بازار تولید و فروش تجهیزات ماهواره ای در ایران امروز دامنه ای رو به گسترش یافته و مقابله نیروهای انتظامی براساس مصوبه  مجلس شورای اسلامی صورت می گیرد که نصب آنتن ماهواره ای برای دریافت فرستنده های تلویزیونی خارجی را ممنوع کرده است.

 

منتقدان اجتماعی ممنوعیت ماهواره و مقابله خشونت آمیز نیروی انتظامی با کسبه و تولیدکنندگان این گونه تجهیزات با قیاس ممنوعیت خریدوفروش ویدیو در سال های پس از انقلاب می گویند: «در اوایل انقلاب نیز براساس یک پیشنهاد نادرست برای سال ها مردم از حقوق اولیه خود مبنی بر استفاده از تجهیزات فنی ارتباطات از جمله ویدیو محروم بودند؛ زیرا افرادی در حکومت به این نتیجه گیری رسیده بودند که تماشای فیلم های ویدیویی نگرش های دولت خواسته اجتماعی و عقیدتی مردم را بهم می ریزد. حاصل آن ممنوعیت بگیروببند شماری از مردم به خاطر خرید و نگهداری ویدیو در خانه بود

 

شماری از مردم شهرستان ها می گویند استفاده آنها از تجهیزات ماهواره های صرفا برای دسترسی به شبکه های تلویزیونی دولتی ست که به دلیل ناتوانی فناوری امواج آن ها با آنتن های عادی قابل دریافت نیستند.

 

یک کارشناس نیز گفته است: «گرایش به تنوع شبکه های تلویزیونی ویژه ایرانی ها نیست؛ بلکه یک میل جهانی و ناشی از شیوه زندگی اجتماعی جهان مدرن آذین شده به امکانات اینترنی ست. این پدیده ملحق شده به زندگی امروزه را نمی توان ممنوع یا نابود کرد. سخت ترین حکومت ها نیز به فاصله زمانی ناچار به پذیرش آن هستنداین کارشناس نوشته است: «اما تا آن زمان که مقامات حکومتی تن به پذیرش این پدیده مدرن در زندگی خصوصی شهروندان بدهند، چه نیروهای انسانی و مالی بیهوده تلف می شوند تا حکم ممنوعیت ماهواره ها اجرایی شود