سرنوشت غم انگیز خانواده ایرانی که در سواحل استرالیا گرفتار توفان شدند

 

صدای آمریکا : ديلی تلگراف زير عنوان "خانواده به دنبال بازمانده فاجعه قايق" در گزارشی از وضعيت يک خانواده ايرانی که کوبيده شدن قايق حامل آنان و گروهی ديگر از پناهجويان به صخره های ساحلی يک جزيره استراليا در روزهای پايانی سال ميلادی گذشته فاجعه ای انسانی ببار آورد، عکس زن و مرد جوانی را چاپ کرده است که آنان را مريم الحسينی، و شوهرش، حسين، معرفی می کند، و می گويد اين عکس آنان را در يک روز گردشی در ايران نشان می دهد. گزارش ديلی تلگراف با اين جملات شروع می شود:


مريم الحسينی باهوش و زيبا بود، و دنيا را زير پای خود داشت. اين ايرانی ۲۸ ساله، که آموزش پزشکی ديده بود، به تازگی و پس ازدواج، با نوزاد پسری که به دنيا آورد، مادرهم شده بود.


مريم و شوهرش يک ماه پس ازبرداشتن عکسی به يادگاری از ديدارشان در موزه ای در مشهد، تصميم گرفتند نظيرکاری که بستگانشان ده سال پيش در تلاش برای شروع يک زندگی جديد در استراليا انجام داده بودند ، با پرداخت خرج سفر قاچاقی به قاچاقچيان، راهی استراليا شوند. اين زوج، همراه با پسر سه ماه شان، سام، جزو سرنشينان قايقی بودند که در برخورد با صخره های ساحل طوفان زده جزيره کريسمس تکه پاره شد، و ۴۸ نفر را کشت.


سام درتلاطم موجی شديد که او را از آغوش مادرش گرفت، غرق شد. حسين، اکنون پس از گذشت قريب يک ماه از آن فاجعه، در بازداشتگاهی در جزيره کريسمس به سر می برد، و از سرنوشت مريم کماکان اطلاعی در دست نيست.


ميسا القادری، يکی از بستگان مريم که در سال ۲۰۰۱ به استراليا مهاجرت کرد، خطرات سفر با قايق را می شناخت و به مريم عليه چنين سفری هشدار داده بود. اما زندگی در ايران دشوار بود. خانم القادری می گويد حسين خيلی غمگين است. هر روز گريه می کند.


خانم القادری که از اداره مهاجرت برای اطلاع از سرنوشت مريم درخواست کمک کرده است می گويد اين اداره در پاسخ به او گفته است "اين کار ما نيست. اين وظيفه پليس فدرال است. اما پليس فدرال هم گفته است که اين کار ما نيست".

هرالد سان زير عنوان "درخواست بازماندگان فاجعه قايق در جزيره کريسمس برای دفن مردگانشان" می نويسد هنوز پس از گذشت بيش از سه هفته از فاجعه هيچ جسدی برای دفن شدن به بستگان تحويل داده نشده است و اين ، خشم بستگان را برانگيخته است.



در همين حال مقامات در نخستين روز سال نو ميلادی يک قايق ديگر حامل پناهجويان را متوقف ساخته اند.بستگان مريم برای آگاهی از اينکه دخترشان مرده است، يا نه، کماکان منتظراطلاعی از سوی مقامات هستند.جمال داوود، مدافع حقوق پناهجويان می گويد اجساد قريب ۳۰ نفر در سردخانه پزشکی  قانونی است اما مقامات هنوزاجازه ديدن آنها را برای شناسائی به بستگان نداده اند.