"پرهیز ناجا از برخورد به بدحجابی به دلیل جو سیاسی"

 

سایت حکومتی آفتاب: معاون فرهنگی وزیر كشور گفت: آقای رئیس‌جمهور با اصل برخورد با مفاسد مخالفتی ندارند؛ بلكه حتی از مطالبات جدیشان از نیروی انتظامی و قوه قضائیه شدت بخشیدن به برخورد با این مفاسد است.

 

افشار كه قبلا مدعی رشد 9 درصدی حجاب شده بود، در این گفت‌وگو به تشریح شیوه بررسی حجاب خان‌مها توسط طرف قرارداد خود پرداخته است.علیرضا افشار در گفت‌وگو با هفته نامه یالثارات درباره چگونگی اجرای طرح عفاف و حجاب و اعلام كاهش بدحجابی در كشور، افزوده است: اینكه عده ای بر اساس مشاهدات شخصی خود، تحلیل‌هایی را از وضعیت حجاب ارائه بدهند و بعد همان را به كل جامعه تعمیم دهند، كار درستی نیست.

مهم ترین بخش‌های گفت‌و گوی معاون فرهنگی وزیر كشور را در ادامه بخوانید:

 

دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی مسئولیت رصد وضعیت حجاب را داشته است. جمع آوری اطلاعات مربوط به وضعی حجاب و عفاف تاكنون در كشور سابقه نداشته است.

این كار یک بار انجام نگرفته بلكه شش بار در طی6و نیم سال انجام گرفته است. یعنی همان شیوه پایش مرحله اول در پنج مرحله بعدی تكرار شده تا به این وسیله ضریب خطای در نظر گرفته شده كاهش یابد.

 

شیوه كار این گونه بوده است كه افراد پایشگر یک نفر عابر را در نظر می‌گرفت و در حالی كه از او سوالاتی فرعی می‌پرسید نفر دیگری مشخصات فرد سوال كننده را به شكل نامحسوس و بر اساس معیارهای مثل نوع پوشش، آرایش و زیور آلات در فرم تطبق می‌داد و ثبت می‌كرد. این كار از سه سال قبل انجام شده و نشان دهنده رشد ضریب حجاب برای تردد كنندگان در شهر تهران است. ضمن اینكه این افزایش از نیم درصد تا یک درصد متغییر بوده كه طی آخرین پایشی كه در اردیبهشت ماه 89 انجام شده رقمی معادل 9 درصد بهبود را نشان می‌دهد.

 

این طرح در معیارها افراد را به خیلی بدحجاب، بدحجاب و كمی بدحجاب تقسیم بندی كرده است كه مورد كمی بدحجاب تقریبا عرف است و زیاد حساسیت ایجاد نمی‌كند و موارد بدحجاب و خیلی بدحجاب هم افرادی هستند كه احساسات عمومی را جریحه دار می‌كنند.

بنده از مسئول این پایش در مورد محتوا و نتیجه نظر سنجی سوال كردم و ایشان جواب دادند بیشترین بهبود وضعیت از بدحجابی به كمی بدحجابی رخ داده است و تغییر زیادی در افراد خیلی بدحجاب مشاهده نمی‌شود و بنده در پاسخ پرسیدم پس چرا بعضی احساس می‌كنند وضعیت حجاب روز به‌روز بدتر می‌شود. وی مدعی بود دلیل برخی مشاهدات، تغییر رفتار افراد بدحجاب است. به این مفهوم كه این افراد اقدام به هنجارشكنی و كشف حجاب در گوشه‌هایی از شهر تهران نموده‌اند.

یک كد علمی دیگر هم وجود دارد كه آن را ناجا به ما داده است به این مفهوم كه نیروی انتظامی در طرح پایش و در طی چند سال از صفهای شلوغ نظیر مترو فیلم تهیه كرده و آنها را مورد ارزیابی قرار داده است و طی یک بررسی چند ساله به این نتیجه رسیده است كه وضع حجاب بهبود یافته است.

رئیس‌جمهوری در چند جلسه موكدا از ما خواسته اند كه با جرایم در حوزه فساد و فحشا با قاطعیت برخورد شود.

در وضعیت عدول از حجاب اسلامی درجه بندی وجود دارد و نمی‌توان باید شاخص همه را سنجید. اساسا در تعریف حجاب نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد.

اینكه 9 درصد طلاق ها در جامعه بر اثر بدحجابی است برای ما به اثبات نرسیده است. هنجارشكنی عده‌ای در دوران انتخابات دهم نشان از امیال باطنی آنها داشت. این سوء رفتار به كشف حجاب انجامید و در نتیجه این‌گونه رفتار خلاف شرع و عرف كاملا با اغراض سیاسی انجام می‌گرفت.

 

تعطیلی گشت ارشاد

 

براساس آنچه ماموران ناجا ادعا می كنند تعطیلی گشت‌های ارشاد، تنها در مقاطع كوتاهی در شرایط سیاسی خاص بعد از انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد تا بهانه‌ای به كسی داده نشود. اما در اواخر سال 88 و اوایل سال 89 دستورالعمل جامعی از سوی وزارت كشور به نیروی انتظامی ابلاغ شده است و بعد از آن هم به نیروی انتظمی تاكید شده است كه دستور العمل قبلی به قوت خودش باقی است.

یک مركز فساد كه به علت فساد و فحشا تعطیل و پلمپ می شود با جریمه 15 هزار تومانی فک پلمپ می‌شود.

آقای رئیس‌جمهور با اصل برخورد با مفاسد مخالفتی ندارند؛ بلكه حتی از مطالبات جدیشان از نیروی انتظامی و قوه قضائیه شدت بخشیدن به برخورد با این مفاسد است. درباره ورود گشت ارشاد چه در جلسات خصوصی و چه عمومی ذكر كرده اند ناجا به‌دلیل جو سیاسی بعد از انتخابات 88 از برخورد‌های سلبی پرهیز كرده است. الان هم معتقدند آن برنامه در حال حاضر مفید و موثر نیست و باید با روش‌های دیگری مسئولیت خود را دنبال كنند.