"تحول بنیادین در اصول جاسوسی شناسی رژیم با كشف جاسوس زن آمریکائی"


آینده : روز گذشته خبری منتشر شد كه از سوی بینندگان آینده با استدلال های منطقی، نقدهای فراوانی نسبت به آن صورت پذیرفته بود و آن «دستگیری زن جاسوس بدون ویزا و با میكروفون در دهان.» بود كه پس از دستگیری درخواست عاجزانه برای عدم اخراج و تحویلش داشته تا توسط دولت متبوعش كشته نشود و البته هرچه اطلاعات بیشتری در این باره منتشر شد، اما و اگرهای بیشتری قابل طرح گشت.

 

به گزارش خبرنگار «آینده»؛ در جمع بندی صورت پذیرفته و بررسی ساده خبر منتشر شده پیرامون دستگیری جاسوس زن 55 ساله آمریكایی، می‏توان به چند محور دست یافت كه بر اساس آنها باید در برخی فرضیاتی كه به نظر بدیهی می رسید تجدید نظر كرد و تایید نمود، این زن "تحول بنیادین در اصول جاسوسی" را رقم زده است؛ البته اگر این خبر صحت داشته باشد!


نخست آنكه برای یك ماموریت جاسوسی، آن هم از نوع آمریكایی حداقل مقدمات مانند ویزا و پاسپورت فراهم می شود و یك جاسوس كه قرار است به كشور ایران وارد شود و به تهیه اطلاعات از نقاط مختلف اقدام كند، برای اینكه در هر پست بازرسی و یا هتل با مشكل مواجه نشود، زحمت تهیه ویزا حتی از نوع جعلی آن را به خود می دهد.

در همین هفته خبر جعل پاسپورت كشور انگلیس توسط موساد منتشر شد كه حتی پلیس امارات با تجهیزات پیشرفته خود نیز متوجه جعلی بودن آن نشده بود.


دوم: نصب میكروفون در درون دهان و یا دیگر نقاط بدن انسان معمولا برای شنود و ضبط مكالمات در جلسات محرمانه كه برای همراه نداشتن ضبط صوت كنترل شدیدی وجود دارد به كار می رود و این تجهیزات به دلیل حساسیت فوق العاده زیاد و عمر محدود باطری ها و مراقبت از آنها در برابر خطر كشف یا آسیب دیدگی معمولا در فاصله زمانی چند دقیقه و یا چند ساعت قبل از جلسه ورود به مكان حساس نصب می شود و در شرایطی كه این خانم مسن می توانسته با آزادی از دوربینهای آشكار و ضبط صوت استفاده كند چه نیازی به میكروفون در دهان داشته است؟

سوم: معمولا جاسوس ها حداكثر تلاش خود را برای به دام نیفتادن انجام می دهند و در صورت دستگیری نیز سعی می كنند فرار یا برای جلوگیری از تخلیه اطلاعاتی شان خودكشی كنند، اینكه چرا این خانم پیر كه اگر كارمند بود به سن بازنشستگی رسیده بود، اصرار به زندانی شدن در ایران دارد و مخالف اخراج خود از كشور است باعث شگفتی است.


اگر خبر دستگیری و نكات درج شده در آن را درست بدانیم، تنها فرضیه ای كه می تواند صحیح باشد، ماجراجو بودن این خانم و تلاش برای ورود به زندانهای امنیتی جمهوری اسلامی است، چرا كه كنترل‏های مرزی ایران نسبت به ضبط صوت حساس نیستند و ورود فردی كه ویزا نگرفته و خود را جاسوس معرفی می كند و اصرار دارد كه از ایران اخراج نشده و زندانی بماندٰ تنها می تواند انگیزه ماجراجویانه داشته باشد كه یا به صورت فردی است و وی برای مشهور شدن یا همدردی با دو زندانی دیگر آمریكایی به آن دست زده یا برای زندانی شدن ماموریت دارد.

در هرصورت دستگاه های امنیتی كشور باید تمام جوانب موضوع را بررسی كرده و از برخورد شتابزده و تبلیغاتی با موضوعی كه حتی در صورت صحت لو رفتنش تا زمان تخلیه كامل جاسوس به مصلحت نبود، بپرهیزند، چرا كه این جریان در ادامه می‏تواند با پاتك دشمان ایران، بازی را به نفع ایشان تمام كند و این تبیلغ، مبدل به یك ضد تبلیغ شود.