اولین رئیس‌جمهور زن بررکترین کشور آمریکای لاتین قدرت را به دست گرفت

 

سایت حکومتی آفتاب: دیلما روسف مراسم تحلیف خود را به عنوان اولین رئیس‌جمهور زن برزیل به جای آورد و سکان هدایت بزرگترین کشور آمریکای لاتین را به دست گرفت. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیلما روسف روز شنبه به عنوان سی و ششمین رئیس جمهور برزیل جانشین لوئیز ایناسیو لولا داسیلو شد.


روسف به عنوان اولین رهبر زن بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین به پشتیبانی داسیلوا قدرت را به دست گرفت. روسف 63 ساله طی سخنانی در مراسم تحلیف خود اظهار کرد: من قصد دارم اقداماتی را که داسیلوا طی دوران ریاست‌جمهوری‌اش انجام داده است، تثبیت کنم. وی افزود: داسیلوا با تغییر روش اداره دولت موجب شد مردم به خودشان اعتماد کنند.


لولا داسیلوا در میان مردم و دولت از محبوبیت بالایی برخوردار بود و نظرسنجی که هفته گذشته انجام شد، میزان محبوبیت وی را 87 درصد نشان داد. روسف در طول چهار سال ریاست جمهوری داسیلوا همواره در کنار وی بود و در ابتدا وزیر نیرو و سپس رئیس دفتر وی شد. پس از مراسم تحلیف که در کنگره برزیل انجام شد، روسف در کاخ ریاست جمهوری به داسیلوا پیوست و حمایل سبز و طلایی دریافت کرد و در میان تشویق حضار آن را به دوش خود انداخت.


داسیلوا در حالی قدرت را به دست پرورده خود تسلیم می‌کند که برنامه‌های اجتماعی و مالی بسیار موفقی را در کشور پیاده کرد و نرخ بیکاری را به پایین‌ترین حد ممکن رساند.


با این همه افتخاراتی که وی کسب کرد، روسف خاطر نشان ساخت که هیچ فرصتی برای استراحت وجود ندارد. وی افزود: هنوز وجود فقر مایه ننگ کشور است. من تا زمانی که حتی یک برزیلی فقیر در کشور وجود دارد، بی‌خانمان‌ها در خیابان‌ دیده می‌شوند و کودکان فقیر رها شده وجود دارد، دست از تلاش بر نمی‌دارم.


روسف در ادامه سخنرانی خود تصریح کرد: عشق به برزیل به من توانایی می‌دهد تا با چالش‌های بزرگ مقابله کنم. وی در اولین نطق خود پس از آغاز ریاست جمهوری‌اش گفت، این نخستین بار است که این سمت به یک زن محول می‌شود.


روسف در مقابل جمعیتی که کف می‌زدند گفت: اهمیت تاریخی این تصمیم را می‌دانم. امروز همه زنان برزیلی باید مفتخر و شادمان باشند. وی داسیلوا را مرد بزرگی خواند که حکومت‌داری را متحول و مردم را تشویق کرد به آینده کشورشان ایمان داشته باشند.


روسف برنامه‌های خود را برای اصلاحات اقتصادی، حفاظت از محیط زیست، بهبود وضع بهداشت، توسعه عمرانی و حمایت از اقتصاد در مقابل تحولات بیرونی تشریح کرد. اقتصاد برزیل طی سال‌های اخیر رشد قابل ملاحظه ای داشته، اما این کشور از نابرابری اجتماعی بالایی در مقایسه با سایر کشورهای جهان رنج می‌برد.


روسف در اکتبر گذشته توانست خوزه سرا، نامزد رقیب را در دور دوم انتخابات و با نتیجه 56 درصد در مقابل 44 درصد شکست دهد. وی از حضور مقتدر دولت در حوزه‌های استراتژیکی همچون بانکداری و صنایع نفت و انرژی حمایت می‌کند. مراسم تحلیف روسف از کنگره برزیل و حرکت در خیابان‌های پایتخت با یک اتومبیل رولزرویس آغاز شد.


روسف که به علت مبارزه با حکومت نظامی در سال‌های 1970 تا 1972 به عنوان یک شورشی مارکسیست زندانی و شکنجه شده بود، بعدها اقتصاددان شد و راه ترقی را تا مدارج بالا در دولت‌های محلی و فدرال طی کرد.
 اقتصاد برزیل در سال 2010 حدود هشت درصد رشد داشته است، اما ارزش واحد پول این کشور افزایش یافته و کالاهای صادراتی‌اش در بازارهای جهانی گرانبهاتر شده است. در دوره ریاست جمهوری روسف، برزیل میزبان اجلاس محیط زیستی سران موسوم به "ریو پلاس 20" در سال 2012 و جام جهانی فوتبال در سال 2014 خواهد بود